Links

Bewijsstuk A (kortfilm, 17 min)

Cédric ziet er een heel normale jongen uit. Toch maakt hij thuis moeilijke dingen mee. Zijn vader drinkt en er is regelmatig geweld tussen zijn ouders. Hij heeft geen blauwe plekken. Hij niet. Toch is de impact van dit geweld enorm, veel meer dan wat iedereen zou denken. Ze moesten eens weten…

Kortfilm nav het 40 jarig bestaan van VK Antwerpen, ism productiehuis Geronimo. Deze film mag vrijuit gebruikt worden om het thema van kinderen die getuige zijn van partnergeweld bespreekbaar te maken en onder de aandacht te brengen. Het didactisch materiaal bij deze film is ook vrij beschikbaar en vind je hier.

Werken rond verontrusting

De vertrouwenscentra organiseren samen met de Ondersteuningsteams Jeugdzorg in Vlaanderen studiedagen, opleiding en workshops rond werken met verontrusting.
Bekijk hier het filmpje over zo’n dag die doorging te Antwerpen op 14 november ’19.

1712

Telefonische hulplijn, voor iedereen die te maken krijgt met geweld. Zij geven advies of verwijzen je door.

Augeo Magazine

Informatieve website van onze Noorderburen rond veilig opgroeien

Centra voor Algemeen Welzijnswerk

Voor hulp bij al je welzijnsvragen: relatie, huisvesting, geweld, … Ook op momenten van crisis.

Child Focus

Naast non-stop actie om vermiste kinderen terug te vinden en seksuele uitbuiting tegen te gaan, vind je hier informatie rond veilig internetgebruik en kan je kinderpornosites melden.

Druglijn

Voor alle vragen over drank, drugs, pillen, gamen en gokken

Family Justice Center – Veilig Thuis

De koepelnaam voor de initiatieven rond de ketenaanpak Intrafamiliaal Geweld in Vlaanderen is Veilig Thuis geworden. De algemene pagina geeft wat informatie weer over het algemene concept, je kan ook doorklikken naar je regio.

Het Kinderrechtencommissariaat

Toffe site met alle informatie over je rechten als kind en als jongere.

Kind en Gezin

Praktische en uitgebreide site met ondermeer allerlei informatie rond kinderverzorging en kinderopvang.

Nu Praat Ik Erover

Ben je minderjarig en heb je vragen over seksueel misbruik? Word je seksueel lastig gevallen? Je kan hierover anoniem chatten met één van hun gespecialiseerde medewerkers.

Plan-trekkers

‘De Plan-Trekkers’ is een samenwerkingsverband tussen verschillende jeugdhulp- en dienstenaanbieders die werkzaam zijn in de regio Oost-Limburg.

Elke plantrekker gaat een ondersteuningstraject aan met een gezin en gaat op zoek naar formele en informele steun en hulpverlening waar nodig.

Sensoa

Sensoa is het Vlaamse expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Je vindt hier informatie over seksueel misbruik, maar ook over o.a. ongeplande zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen. Sensoa heeft eveneens interessante publicaties voor ouders en opvoeders rond het thema seksuele opvoeding.

Stop It Now!

Ondersteuning voor mensen die zich zorgen maken over hun eigen seksuele gevoelens of gedrag naar minderjarigen en hun naasten.