Geïntegreerd jaarverslag 2022 van de Vertrouwenscentra en het VECK

Algemeen - Antwerpen - Brugge - Brussel - Gent - Halle-Vilvoorde - Leuven - Limburg - Mechelen - Turnhout

In 2022 ontvingen de Vertrouwenscentra Kindermishandeling 7.056 meldingen, en dat over 9.909 kinderen en jongeren. Dat is een lichte daling tegenover 2021. Dat is nog altijd een onderdetectie. Onderzoek toont namelijk dat jaarlijks circa 3% van de minderjarigen ernstige kindermishandeling meemaakt. Ook de chatbox van de Vertrouwenscentra Nupraatikerover.be voor minderjarigen en jongvolwassenen kende een opmerkelijke stijging met 35% meer oproepen in 2022, goed voor een totaal van 776 oproepen.

Deze en andere cijfers zijn te vinden in het tweede geïntegreerde jaarverslag van de zes Vertrouwenscentra Kindermishandeling en het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling. Met dit jaarverslag bundelen ze verder de krachten voor de goede aanpak van kindermishandeling in Vlaanderen.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Andere prikborden voor: Algemeen, Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Halle-Vilvoorde, Leuven, Limburg, Mechelen, Turnhout

Antwerpen

Protocol van Moed

Brugge

Regionaal overlegplatform Kindermishandeling

Limburg

Spreekt een job bij VK Limburg jou aan?

Algemeen

Geïntegreerd jaarverslag 2021 van de Vertrouwenscentra en het VECK